Vrouwenstemrecht in de kerk?

Vrouwenstemrecht in de kerk?

Thema: 

Kerk en confessie

Datum en tijd: 

vrijdag, 12 mei, 2023 - 18:00

Plaats: 

Dalfsen

Op vrijdag 12 mei a.s. vergadert de GLSV Virtute Dei weer in het kerkgebouw van De Gereformeerde Kerk in Dalfsen (onze vaste vergaderlocatie).

We gaan samen doorpraten over een interessant onderwerp: vrouwenstemrecht in de kerk. Waarom brengen vrouwen nu niet hun stem uit tijdens ambtsdragerverkiezingen? Zou dat wel moeten? Daarbij spelen allerlei andere vragen mee, zoals: wat is het verband met de rol van man en vrouw in kerk en maatschappij, en met het huwelijk? Wat is er in de (recente) kerkgeschiedenis zoal naar voren gebracht en besloten over dit onderwerp?

Ben je een jongere en lid van De Gereformeerde Kerken in Nederland, maar (nog) geen lid van de landelijke studentenvereniging? Je bent wel van harte welkom! Het gezamenlijke eten voorafgaand aan de vergadering begint om 18:00 uur. De vergadering zelf begint om 19:15 uur. Je mag zelf kiezen of je alleen meedoet aan de bespreking en de borrel achteraf, of dat je ook mee-eet.

Geïnteresseerd? Stuur één van onze leden even een berichtje of vraag het even na in één van de WhatsApp-groepen van DGKJeugd. Dan sturen we je t.z.t. ook het voorstudiemateriaal, dat door één van onze leden verzameld is. Op zoek naar vervoer? Laat het even weten, dan kijken we even of er iemand langs jouw woonplaats rijdt of kan rijden.

Graag tot ziens in Dalfsen!