Kamp 2016

Koekange, november 2016

Het was een vrijdag avond ergens in de buurt van Koekange (ook wel in the middel of nowhere) toen we aankwamen bij een leuk huisje naast het spoor. Na even relaxed gezeten te hebben begonnen we al snel met een spel; tangram.We maakte twee teams die het in verschillende varianten tegen elkaar op moesten nemen.

Team 1: Theo, Larissa, Peter, Peter, Lydia
Team 2 : Jeffrey, Wilmer, Hedwig, Daniel, Janita

Een variant op tijd, een variant met een blinddoek en een variant waarbij je je adem in moest houden enz.. Na een spannende strijd won Team 1 uiteraard :). Daarna hebben we de rest van de avond/ nacht met veel gezelligheid aan een hapje en een drankje gezeten. Tot in de late uurtjes.

Na een goeie nachtrust zaten we de volgende ochtend (zaterdag) weer fris aan het ontbijt. Na een gezellige ochtend hielden we ‘s middags een bespreking over het onderwerp voltooid leven en euthanasie. Bij de bespreking waren ook gasten aanwezig wat natuurlijk super was :) Er was door een aantal personen een hele mooie presentatie over het onderwerp gemaakt waar we aan de hand van stellingen over door spraken in groepjes. Een zeer leerzame, fijne middag dus.

Na de bespreking hebben Jeffrey en Jan hun kookkunsten laten zien door voor de hele groep te koken. En na uit-gebuikt te zijn kwam het moment van de Ontgroening van Theo.

Hij moest verschillende opdrachten uitvoeren de ene wat beter dan de andere, maar al met al een hele leuke, gezellige avond waar Theo uiteraard met vlag en wimpel geslaagd is :).

Na de ontgroening is er nog een korte vergadering (voorzien van heerlijke koffie) geweest over allerlei praktische dingen aangaande VD, waar op het einde Theo zijn Bul in ontvangst mocht nemen uit de hand van het bestuur. En daarbij lid is geworden van Virtute Dei :).

Ja, en dan is het zondag. Vandaag is de dag dat er niet veel gepland staat maar waarin we naar de kerk mogen gaan. 55 minuten van tevoren gingen we ’s ochtends naar Dalfsen waar we een preek mochten horen van ds. Dijkstra.  Tussen de middag hebben we gegeten en lekker relaxed. Er werden spelletjes gedaan op de telefoon van Peter Bos, gesjoeld en meer.

’s Avonds, na de tweede dienst hebben we opnieuw gegeten en zijn om half negen begonnen met de bonte avond. Hierin zijn geweldig grappige stukjes geweest, helaas dat er al een deel van VD naar huis moest… Na veel gezelligheid kwam er ook een einde aan de zondag, alles werd klaar gezet zodat we de volgende dag nog lekker konden ontbijten en dan weg konden gaan, iedereen naar zijn eigen papa/ mama/ huis.